eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hatalmas robbanás a magyar műkincspiacon

A visegrádi országok körül Magyarországon a legerősebb a műkincspiac, a rendszerváltás után ugyanis itt alakult meg a legtöbb aukciósház, így a verseny is jelentős - mondta az InfoRádióban a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa.

Míg 16 évvel ezelőtt az első magyarországi árverésen egy teljes aukciós gyűjtemény kelt el 220 millió forintért, manapság előfordul, hogy egyetlen képet vesznek meg ekkora összegért a gyűjtők, azaz hatalmas robbanást tapasztalhattak a kereskedők és a műkincsgyűjtők - mondta el az InfoRádióban Virág Judit.

Manapság már nemcsak magánszemélyek, hanem intézmények is gyűjtenek festményeket. A legjobb ára Magyarországon a magyar alkotók munkáinak van, aki ebbe fektette pénzét néhány évvel ezelőtt, az mára jelentős hasznot könyvelhet el.

Az árrobbanás annak is köszönhető, hogy korábban jelentősen alul voltak értékelve ezek az alkotások - mutatott rá a galéria vezetője.

Mindennek köszönhetően a régióban a legerősebb piac Magyarországon jött létre. Virág Judit szerint nagyrészt azért, mert Budapesten sok galéria nyílt és nagyon jó infrastruktúra jött létre.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×