eur:
389.59
usd:
364.73
bux:
68072.58
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mundruczó: "A munkáim mindig megosztották az embereket"

Nagyon nagy az öröm a keddi premier után Cannes-ban - mondta az InfoRádiónak Mundruczó Kornél. A Delta című film rendezője hangsúlyozta: nem számít arra, hogy az alkotás díjat nyer a fesztiválon.

Nagy öröm volt a keddi nap, sok embernek tetszett a film, sok könnyes szemet lehetett látni a film vetítése után - mondta az InfoRádiónak Mundruczó Kornél, miután Delta című filmjét bemutatták a 61. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában. A rendező kiemelte: olyan közönség ült be a vetítésre, amely szereti ezt a filmet, és megnyugtató érzés, hogy egyre többen nyitottak egy ilyen típusú filmre.

"A munkáim mindig megosztották az embereket, és ez most sem lesz másként"- hangsúlyozta.

Mundruczó Kornél nem várja azt a filmtől, hogy "őrületes áttörést" fog hozni nemzetközi szinten.

A rendező abban biztos a keddi vetítés után, hogy legalább olyan szinten fog szerepelni, mint a korábbi alkotásai, de azt elképzelhetetlennek tartja, hogy díjat nyerjen Cannes-ban a Delta. Mundruczó Kornél szerint a film nem díjközpontú alkotás, megtette, amit lehetett.

Magyar fogadás Cannes-ban

Hajnalig tartó szabadtéri magyar fogadást rendezett kedden este a 61. Cannes-i Filmfesztiválon a magyar filmek külföldi képviseletével foglalkozó Magyar Filmunió az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával, amelyen Hiller István miniszter köszöntette a közel ötszáz vendéget, majd Lajkó Félix hegedűművész adott fergeteges koncertet.

"A cannes-i filmfesztivál mindig ünnep, de nekünk magyaroknak az idei különleges rendezvény, mert még soha nem fordult elő, hogy minden kategóriában és fórumon jelen legyenek a magyar filmesek" - mondta Hiller István köszöntőjében.

A 22 versenyfilm programjába meghívott Delta, Mundruczó Kornél alkotása mellett, Erdélyi Dániel 411-Z című rövidfilmje, Fliegauf Benedek Womb című forgatókönyve és M. Tóth Géza tavaly Oscar-díjra jelölt, Ergo című animációs filmje képviseli Magyarországot a 61. Cannes-i Filmfesztivál különböző kategóriáiban.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×