eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Csömöri Falunapok és pünkösdi fesztivál színes programokkal

Népzenei és hagyományőrző pünkösdi fesztivált és lovasversenyt rendeznek a hétvégén a Budapest melletti Csömörön. Az önkormányzat olyan fontosnak tartja a lovas sportot, hogy a helyi általános iskola diákjainak a lovaglás az órarend része.

A pünkösdi fesztivált tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Budapest melletti Csömörön - mondta az InfoRádiónak a település polgármestere.

A falunapok pénteki megnyitója után a helyi egyesületek, együttesek, intézmények mutatkoznak be, este kilenctől pedig a Queen Unplugged Project lép fel a művelődési házban - tette hozzá Bátovszky György.

Szombaton 11-kor kezdődnek a programok: a folklór- és világzenei forgatagban hagyományőrző csoportokat, együtteseket nézhetnek, hallgathatnak meg az érdeklődők, de lesznek kézműves foglalkozások és kirakodóvásár is.

Fél 7-től az Állami Népi Együttes ad népzenei koncertet Örömzene címmel, este nyolctól moldvai táncház várja az érdeklődőket a művelődési házban, este fél 10-től pedig a Ghymes ad jubileumi koncertet - magyarázta a polgármester.

Vasárnap is színes programok várják a Csömörre látogatókat, este fél 8-kor például a L'art pour l'art Társulat előadása kezdődik, de lesz reneszánsz kézműves foglalkozás, kutyás bemutató és horgászverseny is.

A pünkösdi fesztivál része a Csömöri Kupa amatőr díjugrató és díjlovagló verseny is - mondta Bátovszky György, hozzátéve: idén a helyi általános iskola órarendjében a lovaglás is szerepel.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×