eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ahol megküzdenek egymással a Leonce-ok és a Lénák

Különleges játékra invitálja a nézőket a Maladype Színház Büchner: Leonce és Léna című bemutatója alkalmából péntek este a Bárka Színházba. A társulat tagjai a közönség előtt, nyilvánosan "küzdenek meg" egymással az általuk színpadra állított jelenetek "játszási jogáért" egy speciális koncentrációt igénylő játék segítségével.

A színészek a próbák során lehetőséget kaptak arra, hogy Büchner klasszikusának jeleneteit és szerepeit önállóan, több változatban is megfogalmazhassák, teret hagyva ezzel saját kreativitásuknak és koncentrált játékkedvüknek - mondta az InfoRádióban Balázs Zoltán rendező.

A szereplők megtanulták a nemüknek megfelelő összes szerepet, az pedig az előadás során dől el, mikor melyiket ki játszhatja.

Az előadás így minden este más és más arcát mutatja, az egyes jeleneteknek pedig önállóan kell megállniuk a helyüket, önálló gondolatokat kell felvonultatniuk.

A XIX. századi német szerző műve a társadalmi létünk alapvető kérdéseivel foglalkozik, a többi mellett azzal, hogy fel kell-e adni a szabadságunkat, a szerelmet vagy a családi életet azért, hogy beilleszkedjünk a társadalomba.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×