eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ákos új lemezén férfiak, nők és a gasztronómia kapott helyet

Krúdy Gyula novelláit olvassa fel Ákos, akinek előadásában nemrég jelent meg a kétlemezes hangoskönyv. A műveket az énekes-zeneszerző saját szerzeményű zongoradarabjai választják el egymástól.

A Krúdy-szeretetem és a felolvasási mániám ebben a lemezben találkozik - mondta az InfoRádiónak Kovács Ákos, akinek az író válogatott novelláiból készült kétlemezes hangoskönyve a költészet napja óta kapható.

Az énekes-zeneszerző saját bevallása szerint a Krúdy Gyula novelláiból készült és Huszárik Zoltán által rendezett Szindbád című film hatására lett 15évesen az író rajongója, és már régóta készül egy hangoskönyv elkészítésére.

Ligeti Gábor irodalomtörténésszel segítségével válogatta ki azt a 10 rövidebb-hosszabb novellát, ami végül helyet kapott a két lemezen. Az első korongon főleg a férfi-női viszonyt boncoló művek hallhatók, míg a másodikon a férfi és az étel tematikája dominál - mondta az énekes.

Az egyes novellákat rövid dalbetétek különítik el egymástól, amiket Ákos maga írt és játszott fel zongoráján. A művész azonban hozzátette: ezek nem önálló szerzemények, hanem apró szünetjelek, átvezető közzenék.

Az énekes azt is elmondta, hogy a hangoskönyvnek lehetséges egy színpadi megjelenítése is, de nem akarja dramatizálni a novellákat, és azok szimpla felolvasásaitól is ódzkodik - az arany középutat pedig még nem találta meg a színpadra álltásra.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×