eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Örkény- és Móricz-pályázatokat hirdettek

Meghirdette az Örkény István drámaírói, valamint a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjra szóló pályázatokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A műveket február 28-ig nyújthatják be a fiatal alkotók.

A kiírás szerint az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy új magyar színművek létrejöttét segítse, és lehetőséget adjon a fiatal pályakezdő drámaírók részére.

A havi 70 ezer forintos ösztöndíjat öten kaphatják meg, a nyerteseket a tárca által felkért szakmai kuratórium választja ki.

A több évtizede alapított Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjat a minisztérium megbízásából ismét a Petőfi Irodalmi Múzeum hirdeti meg fiatal íróknak és irodalmároknak, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást erre az évre.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges fiatalok pályakezdését, és kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. A szintén havi 70 ezer forintos ösztöndíjban részesülő tizenhárom művészről egy szakmai kuratórium dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×