eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Távozik posztjáról Tarrósy István

Távozik posztjáról Tarrósy István, az Európa kulturális fővárosa (EKF) program pécsi szakmai vezetését ellátó Pécs 2010 Menedzsment Központ igazgatója február végén.

"Úgy döntöttem, hogy a február 28-án lejáró szerződésemet nem kívánom meghosszabbítani, erről tájékoztattam kollégáimat és a város vezetését" - mondta az igazgató, hozzátéve: elhatározása mögött szakmai okok állnak.

Tarrósy István ezek között említette, hogy az előkészítés túlbürokratizált és centralista, az irányítás és a feladatkörök ugyanakkor máig nem tisztázottak.

Hozzátette: a lebonyolítást nehezíti, hogy a működési költségekre szánt mintegy kilencmilliárd forint negyven százaléka a Hungarofest Kht.-n keresztül érkezik.

Az igazgató hangsúlyozta, a pécsi EKF-programtól nem kíván elszakadni, annak sikeréhez a jövőben tanácsadóként szeretne hozzájárulni.

Gonda Tibor, Pécs alpolgármestere a távozás hírére reagálva azt mondta, hogy a város vezetői sajnálják, de tudomásul veszik Tarrósy István döntését, akinek a munkájával elégedettek voltak.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a vezető indokaival csak részben értettek egyet. Az alpolgármester szerint az esetleges irányítási problémák Kiss Tibor általános igazgató kinevezésével megoldódnak, a Hungarofest Kht.-val pedig még nem kötötték meg az együttműködés részleteit tartalmazó szerződést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×