eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Öt nagy banda uralkodik" - videók

Több mint 200 ezren szavaztak a New Musical Express magazin olvasói közül kedvenc együtteseikre és lemezeikre. A voksolás végeredménye aligha meglepő: a legtöbb kategóriában brit és amerikai vetélkedés várható, megspékelve egy kis generációs harccal is.

Amerikai-brit párharccá nőtte ki magát a könnyűzenei életben mérvadónak számító New Musical Express magazin idei toplistája. A szavazás legnagyobb nyertese a négy kategóriában is jelölt Arctic Monkeys lehet (ők tavaly három győzelmet söpörtek be), amennyiben sikerül legyűrniük az ugyanannyi jelölést kapó Muse-t, Kasabiant, vagy az amerikaiak közül a My Chemical Romance-t és a Killerst.

Arctic Monkeys: Leave Before The Lights Come On


A 200 ezer szavazó a többi között a legjobb albumra, a legjobb előadóművészre, a legjobb koncertzenekarra és az év felfedezettjeire is voksolhatott.

A kialakult ötös jelöltlisták érdekessége nem csak az amerikai-brit párharc, hanem a generációk összecsapása is. Így a legjobb előadóművészek közé bekerült például a Get Cape.Wear Cape. Fly, Jamie T, Thom Yorke éppúgy, mint az év egyik felfedezettjének számító Lily Allen, vagy a 90-es évek legendás zenekara, a Pulp énekese, Jarvis Cocker (utóbbinak Don't Let Him Waste Your Time című videóját alul megnézheti!)

"Öt nagy banda uralja az idei listát, amely az amerikai-brit párharc jegyeit mutatja. A Killers zenéjén egyértelműen érezhető a brit indie rock hatása, a My Chemical Romance pedig az "emo" stílusba illeszkedik" - mondta a New Musical Express szerkesztője, Dan Silver.

Újabb kis ízelítő a listából a The Killers Bones című száma.


Az NME szerkesztője egyébként felhívta a figyelmet arra, hogy az új zenekarok manapság sokkal jobb eséllyel indulnak, mint pár évvel ezelőtt, köszönhetően az internetes zeneletöltéseknek és a videómegosztó oldalaknak.

"A zenekarok pár hét alatt a teljes ismeretlenségből a slágerlisták élére kerülhetnek. Ugyanez régebben több évet és több albumot vett igénybe" - tette hozzá Dan Silver.

Az internetnek köszönheti népszerűségét a legjobb öt előadóművész közé bekerült Lily Allen is, akinek Smile című számát megnézheti.

A jelölések

Egy régi klasszikus az Oasistól emlékeztetőül: Wonderwall



A Get Cape.Wear Cape.Fly The Chronicles Of A Bohemian Teenager című számának klipje.



Végezetül álljon itt a Kasabian Shoot The Runner videóklipje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×