eur:
388.93
usd:
360.83
bux:
68624.54
2024. május 7. kedd Gizella

Fellini-kiállítás Budapesten

A Róma, illetve a Casanova című Fellini-filmekben viselt, a világhírű rendező által megálmodott jelmezek, valamint a művész számos rajza látható azon a budapesti kiállításon, amely csütörtökön nyílt meg az Olasz Kultúrintézetben.

A Jelmezek és rajzok című kiállítás anyagát Nadia Botteghi válogatta azokból a relikviákból, amelyeket a filmrendező szülővárosa, Rimini önkormányzata gyűjtött Federico Fellini 1993-as halála óta.

Rimini önkormányzatának gyűjteményében 400 rajz található, és folyamatban van Fellini intim ábrázolásokat tartalmazó rajzsorozatának összegyűjtése.

Az összes, több mint ezer rajzból 2008-ra album kiadását, és egy Budapesten is bemutatandó kiállítás szervezését is tervezi az önkormányzat.

Budapesten most 65 rajz látható.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×