eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Szeged gyászol

Virággal és mécsesekkel búcsúznak a szegediek Gregor József operaénekestől. A városháza elé szombaton kihelyezték a művész mellszobrát, amelyet a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai őriznek.

Az operaénekes pénteken bekövetkezett halála miatt kitűzték a gyászlobogót a polgármesteri hivatal épületére, amely elé kihelyezték a művész mellszobrát. Az emlékezők ide hozhatják el virágjaikat szombaton és vasárnap délelőtt tíz és este hat óra között.

A szobrot Stanzel Antal szegedi szobrász készítette. A gipszmintát Gregor József 60. születésnapján adták át az énekesnek a szegedi városházán, aki akkor megígértette, hogy 65 éves korára az alkotást bronzba öntik, ami meg is történt - mondta el Kerek Attila, az önkormányzat munkatársa.

Tájékoztatása szerint már készültek, hogy elviszik a szobrot a művésznek, de ő azt kérte, hogy erre akkor kerüljön sor, ha végleg visszaköltözik Szegedre. A szobor további sorsáról most már özvegye dönt.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×