eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fél évszázadig rejtőzködött, 90 millióért kelt el

A mintegy 50 éves rejtőzködés után előkerült Szinyei Merse Pál Õszi színek című tájképe volt a Kieselbach Galéria pénteki aukciójának legkedveltebb műkincse, 90 millió forintot fizetett érte egy licitáló.

Az őszi színpompában fürdő domboldalt mutató festményt, Szinyei Merse Pál egyik legismertebb munkáját egy telefonon licitáló vevő vette meg 90 millió forintért.

A kép már 1905-ben sikert aratott a velencei biennálén, a nagyközönség utoljára 1948-ban, 58 évvel ezelőtt, a Szépművészeti Múzeumban láthatta.

Az aukció másik sztárja Munkácsy Mihály Társalgás című kompozíciója volt. A finom fényhatású, XIII. Lajos korába helyezett zsánerkép végül 70 millió forintért kelt el.

A Kieselbach Galéria tavaszi aukcióján elárverezett 233 tétel csaknem fele milliós leütéssel talált gazdára a Vígszínházban.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×