eur:
401.61
usd:
370.05
bux:
74280.18
2024. október 21. hétfő Orsolya
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Fico szlovák kormányfő (j) az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. október 26-án.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A merényletkísérlet óta először találkozik Orbán Viktor a szlovák miniszterelnökkel

Robert Fico szlovák kormányfő október 22-én, kedden Komáromba látogat, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Alekszandar Vucsics szerb államfővel találkozik.

Robert Fico október 22-én, kedden Komáromba látogat, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Alekszandar Vucsics szerb államfővel találkozik – közölte az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű hírportál..

A szlovák miniszterelnök ellen májusban merényletet követtek el, és ez lesz az első hivatalos találkozó Orbán Viktor és Robert Fico között az incidens óta.

Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány nyitrabányai kihelyezett ülése után lőtték meg májusban. Június végén Robert Kalinák védelmi miniszter arról tájékoztatott, hogy még zajlik a szlovák kormányfő rehabilitációja.

A találkozó középpontjában az Európai Unió külső határainak védelme, különösen a balkáni útvonalon keresztül érkező esetleges migrációs hullámok megfékezése áll. Robert Fico a TA3 V politike című műsorában kiemelte a szerb biztonsági erők munkájának fontosságát, és jelezte, hogy az együttműködés kibővítésének keretén belül ebbe szeretné Horvátországot és Ausztriát is bevonni.

A Fico ellen elkövetett merényletkísérlet óta Orbán Viktornak még nem volt hivatalos találkozója a szlovák kormányfővel, de a szerb miniszterelnök társaságában korábban meglátogatta a még lábadozó politikust.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Az ukrán elnök szerint tízezer észak-koreai katonát vetne be Oroszország a fronton. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Oroszország külföldön is toboroz, az észak-koreaiak jelenlétére azonban egyelőre nincs bizonyíték, de nem is lehet kizárni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×