eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány
Nyitókép: Pixabay

"Keményen dolgozunk azon, hogy az USA ismét nukleáris nagyhatalommá váljon"

Áramigény és energiafüggetlenség a háttérben.

A Biden-kormány terveket kezdett kidolgozni az ország leszerelt atomreaktorainak újraindítására és újak építésére, hogy ezzel segítsék kielégíteni az Egyesült Államok növekvő áramigényeit, miközben az ország energiafüggetlenségét is megerősítenék – közölte Ali Zaidi, a Fehér Ház éghajlatvédelmi tanácsadója.

Bár évtizedeken keresztül háttérbe volt szorítva, a nukleáris energia használata a közelmúlt energiaválsága és a nemzetközi feszültségek növekedése miatt egyre kevésbé tabu – sőt, az amerikai kormány már két projektre (egy atomerőmű újraindítására és egy másik reaktorának megjavítására) is rábólintott, írja a vg.hu.

Keményen dolgozunk azon, hogy az USA ismét nukleáris nagyhatalommá váljon, legalábbis az energiatermelésben. Ennek érdekében a következő években egy sor erőművet üzemelnénk be
– nyilatkozta Zaidi a Reutersnek. Az újonnan támogatandó beruházásokat nem ismertette, de azt elmondta, hogy kormány jelentős támogatást fog adni a vállalatoknak, hogy építsenek atomreaktorokat.

Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×