eur:
392.38
usd:
353.49
bux:
72302.49
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Realistic comet, meteorite, an asteroid in motion burns against the background of outer space. 3d object vector illustration. Bullet burns with fire
Nyitókép: layritten/Getty Images

Aszteroida került a Föld légkörébe a Fülöp-szigetek felett, gyönyörű látvánnyal égett el - videó

Az eseményt szerencsére kamera is megörökítette, így senki sem marad le az űrbéli jövevény fényes megsemmisüléséről.

Egy nagyjából 1 méter átmérőjű aszteroida égett el a Föld légkörében a Fülöp-szigetek felett szerda kora délután - írja a CNN híradása nyomán a 444. Az Európai Űrügynökség (ESA) becslése szerint az aszteroida magyar idő szerint 18:39-kor lépett be a légkörbe.

Hivatalos X-profilján az ESA azt írja, ez mindössze a kilencedik olyan aszteroida az űrkutatás történetében, amit azelőtt észleltek, hogy belépett volna a légkörbe. Az űrszikla szerencsére elég kicsi volt ahhoz, hogy a légköri súrlódás következtében elégjen, így nem jelentett veszélyt. Az űrügynökség becslése szerint hasonló, egy méter átmérőjű aszteroidák körülbelül kéthetente érik el bolygónkat.

Az American Meteor Society (AMS) videót is közzétett hivatalos YouTube-csatornáján a látványos tűzgolyóban elégő égitestről:

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Egyhónapos csúcsközelbe ugrott a forint

Egyhónapos csúcsközelbe ugrott a forint

A csütörtök reggeli magyar kiskereskedelmi forgalmi és külkereskedelmi mérleg adatok. illetve Matolcsy György MNB-elnök szavai érdemben nem mozgatták meg a forint árfolyamát, a dollár újbóli világpiaci gyengülése viszont igen, és ennek segítségével az euró jegyzése 393-ról 392-ig ereszkedett csütörtökön kora délutánra. Ez azt jelenti, hogy bő egyhavi csúcsa közvetlen közelébe kapaszkodott a forint. Közben a dollárral szemben is lényeges fejlemény történt: egyre jobban távolodik az árfolyam egy minap tesztelt fontos technikai szinttől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×