eur:
393.47
usd:
363.08
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Moszkva augusztustól kemény korlátozást vezet be a benzin kivitelére

Az orosz kormány augusztusra visszaállítja a benzinexport tilalmát - jelentette be Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes, aki hozzátette, hogy az energiaügyi minisztérium az intézkedés meghosszabbítását javasolja október végéig.

Oroszország eredetileg március 1-jétől hat hónapra rendelte el a kiviteli tilalmat, amelyet azonban felfüggesztettek a május 20. és július 31. közötti időszakra.

Hasonló tilalmat már tavaly is életbe léptettek Oroszországban, akkor az a szeptember 21. és november 17. közötti időszakra vonatkozott és a célja a magas belföldi árak visszaszorítása és az üzemanyaghiány megszüntetése volt.

Az idén márciusban életbe léptetett intézkedés nem vonatkozott az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamaira, Mongóliára, Üzbegisztánra, továbbá Grúzia két, Oroszország által támogatott szakadár régiójára, Dél-Oszétiára és Abháziára.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×