eur:
390.03
usd:
358.2
bux:
73041.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mellett a NATO-Ukrajna Tanácsnak a NATO washingtoni csúcstalálkozójának keretében tartott ülése után 2024. július 11-én. Biden újabb katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára 225 millió dollár értékben.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Volodimir Zelenszkij szerint nehéz, de határozott döntést hozott Joe Biden

"Őszintén reméljük, hogy Amerika erős és folytatódó vezető szerepe megakadályozza az orosz gonosz sikerét vagy azt, hogy az agressziója kifizetődjön."

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, országa mindig hálás lesz Joe Bidennek, egyúttal "nehéz, de határozott" döntésnek nevezte az amerikai vezető vasárnap bejelentett visszalépését az amerikai elnökjelöltségtől.

"Az elmúlt években sok erős döntés született, és emlékezni fogunk rájuk, mint Biden elnök bátor lépéseire, amelyeket kihívásokkal teli időkben tett" - hangsúlyozta az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Zelenszkij.

Az ukrán államfő kijelentette: mindig hálásak lesznek Joe Bidennek, amiért "rendületlenül támogatja Ukrajna szabadságharcát".

"Támogatta országunkat a történelem legdrámaibb pillanatában, segített nekünk abban, hogy megakadályozzuk Putyint országunk megszállásában, és azóta is támogat minket ebben a szörnyű háborúban"

- fogalmazott.

"Mindazonáltal a jelenlegi helyzet nem kevésbé nehéz Ukrajnában és egész Európában, és őszintén reméljük, hogy Amerika erős és folytatódó vezető szerepe megakadályozza az orosz gonosz sikerét vagy azt, hogy az agressziója kifizetődjön" - tette hozzá az ukrán elnök.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Ugyan szóba jött néhány demokrata kormányzó neve lehetséges elnökjelöltként, egy kivételével nem ismertek országosan, pár hét alatt pedig nem lehet felépíteni senkit – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: Kamala Harris valószínűleg már a konvenció szavazásának első körében megszerzi az elnökjelöltséghez szükséges támogatottságot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×