eur:
390.1
usd:
357.45
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Szándékosan rohant autóval a kávézóba az olimpia helyszínén – videó

Szándékosan hajthatott szerdán este egy autó egy párizsi kávézó teraszának, megölve egy embert és megsebesítve hatot - közölte csütörtökön az ügyészség az elkövető vallomására alapozva a feltételezést.

A 24 éves büntetlen előéletű francia állampolgárságú gyanúsítottat szerda este állították elő, de csütörtökön megszüntették az őrizetbevételét, és a prefektúra pszichiátriai intézetébe szállították át.

Az ügyben indított eljárást a vádhatóság átminősítette emberöléssé és emberölési kísérletté, a nyomozást a bűnügyi rendőrség végzi. „A tényállás átminősítése a vádlottnak a rendőrségi őrizetben tett vallomása alapján történt, amely arra utal, hogy a cselekmény szándékos lehetett” – jelezte az ügyészség.

A rendőrség a gyanúsított vallomását ugyanakkor óvatosan kezeli, mivel elmeállapota miatt a hatósági őrizetbevételét nem lehetett folytatni.

A tragédia – amelyben egy ember meghalt, hatan pedig súlyosan megsérültek – szerda este fél 8-kor Párizs északkeleti részén történt, egy nyugodt és forgalommentes úton, nem messze a híres Pere-Lachaise temetőtől. A kávéházi teraszba belerohanó Toyota gépjármű sofőrje elmenekült a helyszínről, de egy utasát a helyszínen őrizetbe vették, aki alkohol- és kábítószer befolyása alatt állt. Az este folyamán a sofőrt is előállították.

Franciaországban fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek érvénybe, tekintettel a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára.

Címlapról ajánljuk
ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

Alig egy héttel a párizsi olimpiai játékok július 26-i megnyitója előtt állt elő a ZDF német közszolgálati televízió azzal az "exkluzív" információval , amely szerint Thomas Bach NOB-elnök annak idején Vlagyimir Putyinnak köszönhette megválasztását a szervezet élére.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×