eur:
392.53
usd:
361.91
bux:
72745.29
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Nyitókép: dchadwick/Getty Images

Új módszerrel csapnak le a rendőrök a traffipax-előrejelzőkre

A spanyol hatóságok megtették az első lépéseket a rendőrségi sebesség-ellenőrzési pontokról információt megosztó alkalmazások és közösségimédia-csoportok ellen.

Az elmúlt években a virtuális technológia fejlődését kihasználva az autóvezetők egyre nagyobb része használ alkalmazásokat, vagy csatlakozik olyan WhatsApp csoportokhoz, amelyeket a sebesség-ellenőrzések kijátszására alapítottak A spanyol hatóság az elsők között lépett fel a jelenség ellen – írja a kreszvaltozas.hu.

La Coruña városában kiszabták az első két büntetést ilyen ügyben. Az első egy népszerű alkalmazás használatához kapcsolódik, a másodikat pedig egy magánszemélyre szabták ki, aki különböző WhatsApp-csoportokat (15 000 felhasználóval) kezelt annak érdekében, hogy figyelmeztesse őket a közúti ellenőrzésekre. Mindkét szankciót a biztonságról szóló törvény megsértése miatt szabták ki, és az elkövetőket a rendőrségi akciók akadályozóinak minősítették, akik segítenek a szabálytalan autósoknak a hatóságok előli menekülésben. A sikeres fellépés után Spanyolország-szerte más rendőrőrsök is elkezdtek hasonló feljelentéseket tenni, hogy véget vessenek az őket zavaró gyakorlatnak.

A spanyol közlekedési hatóság olyan új jogi intézkedéseket vizsgál, amelyek szigorúbb szankciókat tesznek lehetővé az előrejelzésekért, elsősorban a WhatsApp-csoportok adminisztrátorait célba véve.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×