eur:
392.47
usd:
361.44
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Storm Shadow, brit-francia közös fejlesztésű, alacsony észlelhetőségű nagy hatótávolságú cirkáló rakéta, amit repülőgépről indítanak. Forras: Wikipédia
Nyitókép: Wikipédia

Az oroszok elfogták és szétszedték Ukrajna egyik legmodernebb fegyverét

Lehetősége van az orosz hadmérnököknek behatóan vizsgálni a nemzetközi együttműködésben kifejlesztett Storm Shadow / SCALP rakétát.

Bebizonyosodott, hogy az orosz haderő meg tudott szerezni legalább egy, szinte sértetlen állapotú Storm Shadow rakétát az ukránoktól, miután elektronikus harcászati rendszereik a földre kényszerítették azt - írja a Portfolio a RIA Novosztyi híradása nyomán.

Az orosz hírügynökségnek egy nevét nem vállaló hadmérnök nyilatkozott, beszámolója szerint

részletesen tanulmányozták a rakéta irányítórendszerét, ennek köszönhetően pedig várhatóan hatékonyabb légvdelmi rendszereket tud majd kifejleszteni az orosz hadiipar.

Azt is hozzátette, hogy jelenleg a fegyver robbanófejét és kapcsolási rajzát vizsgálják.

Mint íjrák, Andrej Szimjonov orosz tábornok elmondta a sajtónak, hogy a Storm Shadow rakétákat nehéz elfogni, mivel lopakodó üzemmódban a célterülethez közel repülnek, majd műholdak segítségével irányt váltanak és rávezetik őket a célra.

A brit-francia-svéd koprodukcióban fejlesztett rakéták valóban gondot okoznak az orosz légvédelemnek: Ukrajna épp a napokban jelentette be, hogy az orosz Fekete-tengeri flotta szinte minden tengerészeti képességét kivonta a Krímről a rendszeres Storm Shadow támadások miatt. Ilyen rakéták semmisítették meg az orosz hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát is - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×