eur:
389.55
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) a külföldi állampolgároknak adható legmagasabb kitüntetést, a Szabadság Érdemrendet adja át Rishi Sunak brit miniszterelnek a kijevi elnöki palotában 2024. január 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Gigantikus ukrajnai fegyverszállítási bejelentésre készül a brit kormányfő

Rakétákat, hajókat, szárazföldi járműveket, drónokat is szállít Nagy-Britannia az ostromlott országnak.

Az eddigi legnagyobb, 500 millió font értékű, Ukrajnának szánt fegyvercsomag bejelentését készíti elő Rishi Sunak brit miniszterelnök – írja a brit kormány hivatalos honlapjának tájékoztatása alapján a Portfolio.

A bejelentésre várhatóan kedden kerül sor Varsóban, Sunak Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel és Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral is egyeztet a lengyel fővárosban.

A csomag elemei:

  • 60 hajó és csónak
  • 1600 rakéta, köztük légvédelmi rakéták és Storm Shadow nagy hatótávolságú rakéták
  • 400 szárazföldi jármű, köztük 160 Husky MRAP, 162 meg nem nevezett páncélozott jármű és 78 ATV
  • 4 millió kézifegyver lőszer
  • drónok
  • tüzérségi lőszer

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×