eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Peter Pellegrini szlovák parlamenti elnök, a Hang (Hlas-SD) párt vezetője, elnökjelölt a sajtónak nyilatkozik az államfőválasztás második fordulóját követő eredményváró rendezvényre érkezésekor Pozsonyban 2024. április 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Megvan a szlovák elnökválasztás nem hivatalos végeredménye

Peter Pellegrini, a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas-SD) elnöke győzött a nem hivatalos végeredmények szerint szlovák államfőválasztás szombaton tartott második, döntő fordulójában.

A szavazatok megszámlálása után Peter Pellegrini a választás nem hivatalos győztese, a voksok 53,12 százalékát szerezte meg, 1 409 255-en szavaztak rá. Ellenfele, Ivan Korcok 46,87 százalékot szerzett, összesen 1 243 709-en támogatták – derült ki a szlovák Statisztikai Hivatal által közzétett adatokból valamennyi szavazókör választási jegyzőkönyvének összegzése után.

Az államfőválasztás két héttel korábban tartott első köréből a mostani második fordulóba Ivan Korcok a szavazatok 42,5 százalékát megszerezve jutott tovább, Peter Pellegrini, akkor a voksok 37 százalékát kapta. A választás hivatalos végeredményének nyilvánosságra hozatala vasárnap délelőtt 10 órakor várható. A vonatkozó szlovák szabályozás szerint az államfőválasztás második fordulójában a győzelemhez már nem kell megszerezni az összes szavazásra jogosult választópolgár szavazatának legalább felét, hanem elégséges a szavazáson résztvevők többségének voksa.

Címlapról ajánljuk
Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

A látogatók fogyasztásai és költései növelik a kiskereskedelem, a vendéglátás és a szolgáltatások forgalmát a helyi vállalkozások körében, valamint gyarapítják a szállítási ágazatok bevételét is – mondta az InfoRádióban Németh Viktória, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×