eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pexels.com

Felfüggesztett börtönt kapott a pár, akik 159 macskát tartottak egy lakásban

Az állatok igen rossz körülmények között éltek, a felfüggesztett mellé egy vaskos bírság is dukált.

A BBC beszámolója szerint a Nizzában élő házaspár egy 80 négyzetméteres házban tartotta a 159 macskát és hét kutyát - írja az Index.

Minderre tavaly derült fény, amikor a rengeteg állatot rossz körülmények közt találták meg a házhoz érkező rendőrök. Az állatok környezete mocskos volt (a ház állítólag tele volt ürülékkel), sokan ki voltak száradva vagy alul voltak táplálva, és többükben élősködők is voltak.

A szörnyű körülmények miatt több állat is elpusztult, a rendőrök két kutya és két macska tetemét találták meg a fürdőszobában.

A bírósági ítélet szerint a 68 éves nő és az 52 éves férfi nem viselte megfelelő gondját az állatoknak. Emiatt a börtönbüntetés mellett egy 150 ezer eurós bírság megfizetésére is kötelezték őket. A pénz később állatmenhelyekhez és állatvédelmi civil szervezetekhez kerül.

A nő azzal védekezett, hogy imádja az állatokat, de elismerte, hogy hibázott. A bíróságon kiderült, hogy először 2018-ban fogadta be a szülei három macskáját és három kutyáját, de nem sokkal később további 30 macskát vitt a házba, amelyek korábban egy külön épületben laktak. A befogadott állatok később szaporodtak, így nőtt a számuk 159-re.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a nő Noé-szindrómában szenved,

egy olyan betegségben, amelynél a páciens pszichológiai kényszert érez arra, hogy állatokat mentsen, még akkor is, ha nem tudja megfelelően végrehajtani ezt.

A házaspárról pedig azt is tudni lehet, hogy 2014-ben már volt egy hasonló ügyük, mivel akkor egy 18 négyzetméteres stúdiólakásban éltek együtt 13 macskával és 1 kutyával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×