eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

A Hamász titkos fegyverraktárára bukkantak rá Európában

Megtalálták a Hamász palesztin terrorszervezet egyik feltételezett fegyverrejtekhelyét Bulgáriában - közölte szerdán a német rendőrség.

Elsőként a Der Spiegel című német napilap számolt be a fegyverek előkerüléséről, annak nyomán, hogy tavaly decemberben őrizetbe vették a szélsőséges szervezet négy tagját Berlinben, illetve Rotterdamban. A férfiak - a nyomozóhatóságok szerint - fegyvereket akartak beszerezni későbbi merényletek előkészítéséhez.

A karlsruhei székhelyű német szövetségi ügyészség tavalyi közlése szerint a férfiak, akik évek óta szoros kapcsolatot ápolnak a szélsőséges szervezet katonai szárnyával, egy föld alatti rejtekhelyet kerestek, amelyet egykor a Hamász alakított ki titokban. Az őrizetbe vettek egyike ugyanis megbízást kapott a Hamász vezetésétől, hogy kerítse elő ezeket a fegyvereket.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) arról számolt be, hogy egyikük telefonján felvételeket találtak a fegyverekről. A digitális nyomok pedig elvezették a hatóságokat a bulgáriai rejtekhelyig. A fegyvereket műanyag zsákba csomagolták és egy fa tövében ásták el, és már elkezdtek rozsdásodni.

A hatóságok közölték, hogy a fegyvereket az elképzelések szerint Berlinbe szállították volna, majd később feltehetőleg zsidó létesítmények elleni támadásokhoz használták volna.

A három férfi terrorszervezethez tartozás alapos gyanúja miatt jelenleg vizsgálati őrizetben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×