eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A speedbird5280 felhasználónevű Hayden Smith Instagram-oldalán közreadott kép a United Airlines amerikai légitársaság 328-as járatáról, egy Boeing 777-200-as utasszállító gépről, amelynek lángol a meghibásodott hajtóműve Denver felett 2021. február 20-án. A hajtómű hat perccel a felszállás után szétrobbant, roncsai Broomfield elővárosra hullottak. A pilóták visszafordultak a denveri nemzetközi repülőtérre, ahol kényszerleszállást végrehajtva, biztonságban letették a gépet. A gépen utazó 241 ember sértetlenül megúszta a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Hayden Smith

Eldobta a kerekét a repülőgép - videóval

A United Airlines gépe hajtotta végre a kényszerleszállást, miután felszállás közben elvesztette az egyik kerekét.

Furcsa incidens történt a San Franciscó-i nemzetközi repülőtéren, miután a United Airlines gépe felszállás közben elhagyta az egyik kerekét, ami a reptéri parkolóban landolt. A törmelékek bárkit halálosan megsebesíthettek volna, de szerencsére senki nem sérült meg. Egy autó azonban súlyos károkat szenvedett a magasból lezúdult törmelékek miatt − írja a liner.hu.


A gép, ami Japánba tartott, végül biztonságosan landolt Los Angelesben, nem sokkal azután, hogy elhagyta az egyik kerekét San Franciscóban. Akkor már tűzoltók vártak a gépet odalent, felkészülve az esetleges oltási munkálatokra, de erre nem volt szükség, mivel a Boeing 777-es simán landolt.


A Sky News cikke szerint a járaton 235 utas és a 14 fős személyzet tartózkodott az incidens idején. A hivatalos tájékoztatás szerint a gép 2002-ben épült, amit úgy terveztek, hogy hiányzó vagy sérült gumikkal is biztonságosan tudjon landolni. Ezt most éles körülmények között is bizonyítani tudta, és senki nem sérült meg a fedélzeten. Ennek a típusnak összesen hat gumiabroncsa van a két fűtőművön, így a levált rész nem okozott nagy gondot.

A Szövetségi Légügyi Hivatal vizsgálatot rendelt el a történtek miatt, egyelőre nem tudni, mi okozhatta a leválást, és lehet-e emberi felelőse a balesetnek.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×