eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Bíróság elé áll a társkereső oldalon katonai titkokat megosztó amerikai alezredes

Azzal vádolják ez amerikai légierő egyik nyugalmazott alezredesét, hogy egy randioldalon osztott meg titkos információkat az orosz-ukrán háborúról.

Az amerikai légierő egyik alkalmazottját azzal vádolják, hogy titkos információkat árult el az orosz-ukrán háborúról egy online társkereső platformon – írja az rtl.hu a Sky News cikkére hivatkozva.

A brit lap szerint a 63 éves David Franklin Slater nyugalmazott alezredest szombaton tartóztatták le, őt az amerikai Nebraska államban nemzetbiztonsági adatok illegális nyilvánosságra hozatalával és összeesküvéssel vádolják, kedden állítják bíróság elé.

Az ügyészek szerint Slater 2022 februárja és áprilisa között vett részt az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos katonai tájékoztatókon, ám a vádak szerint annak ellenére, hogy titoktartási szerződése volt, egy online üzenetküldő platformon megosztott részleteket katonai célpontokról és az orosz képességekről egy olyan személlyel, aki azt állította magáról, hogy egy Ukrajnában élő nő. A vádirat szerint a nő többször kért információkat tőle, és a „titkos informátor szerelmeként” jellemezte őt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×