eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nicolas Schmit, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős tagja felszólal az egyik vitában az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban  2024. február 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Megvan az európai szocialisták jelöltje az Európai Bizottság élére

Egyhangúlag Nicolas Schmit luxemburgi politikust, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosát jelölte a következő Európai Bizottság elnökének az Európai Szocialista Párt (PSE) Rómában zajló kongresszusán szombaton.

Nicolas Schmit a jelölést megköszönő beszédében kijelentette, hogy amennyiben megválasztják, nem fogja megengedni, hogy az unió folytassa a megszorítások politikáját.

A gázai háborúról szólva azonnali tűszünetet sürgetett, valamint a túszok szabadon engedésére és békekonferencia megrendezésére hívott fel.

Kijelentette, hogy többet kell tenni Ukrajnáért, amelyet nem szabad magára hagyni. Úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az egész világ békéjére veszélyt jelent.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×