eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nicolas Schmit, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős tagja felszólal az egyik vitában az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban  2024. február 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Megvan az európai szocialisták jelöltje az Európai Bizottság élére

Egyhangúlag Nicolas Schmit luxemburgi politikust, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosát jelölte a következő Európai Bizottság elnökének az Európai Szocialista Párt (PSE) Rómában zajló kongresszusán szombaton.

Nicolas Schmit a jelölést megköszönő beszédében kijelentette, hogy amennyiben megválasztják, nem fogja megengedni, hogy az unió folytassa a megszorítások politikáját.

A gázai háborúról szólva azonnali tűszünetet sürgetett, valamint a túszok szabadon engedésére és békekonferencia megrendezésére hívott fel.

Kijelentette, hogy többet kell tenni Ukrajnáért, amelyet nem szabad magára hagyni. Úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az egész világ békéjére veszélyt jelent.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×