eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Karácsony alkalmából készült fotó V. Harald norvég királyról és feleségéről, Szonja királynéról az oslói királyi palotában 2020. december 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/NTB/Hakon Mosvold Larsen

Speciális mentőrepülőt küldtek a norvég királyért

Megérkezett a Scandinavian Airlines orvosi mentőrepülőgépe pénteken a malajziai Langkawi szigetcsoportra, ahol Európa legidősebb uralkodója, V. Harald norvég király fertőzés miatt került kórházba.

Az oslói udvar kedden adott ki nyilatkozatot arról, hogy a 87 éves király malajziai magánútja során kórházba került. A Bernama malajziai hírügynökség értesülései szerint V. Harald a helyi Sultanah Maliha Kórházban lábadozik.

A repülést irányító norvég fegyveres erők nem osztottak meg további információt a művelettel kapcsolatban. A TV2 norvég tévé szerint ugyanezzel a Boeing 737-700 típusú repülőgéppel mentettek ki betegeket Ukrajnából tavaly nyáron.

A királyi ház pénteki közleményben tudatta, hogy az uralkodó állapota javul, "de még mielőtt hazatérne, néhány napig kórházban kell maradnia kezelés és pihenés céljából".

A norvég média értesülései szerint az uralkodó 87. szülésnapjának (február 21.) megünneplésére utazott Malajziába a feleségével együtt.

(A nyitóképen: Karácsony alkalmából készült fotó V. Harald norvég királyról és feleségéről, Szonja királynéról az oslói királyi palotában 2020. december 15-én.)

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×