eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Zsákutca volt Romániában a borravaló megadóztatása

A vártnál kevesebb borravalót vallottak be az adóhatóságnak.

A vendéglátóiparban dolgozók által kapott borravaló után fizetett személyi jövedelemadóból 29,19 millió lej (2,28 milliárd forint) folyt be az államkasszába tavaly − közölte a román adóhatóság, az ANAF.

A bukaresti kormány a 2023-as költségvetés tervezetében ennek az összegnek közel a háromszorosával, 95 millió lej (7,40 milliárd forint) bevétellel számolt ezen a címen. A bevallás és befizetés alapján mintegy 300 millió lej borravalót fizettek tavaly a vendéglátásban, miközben a szakértői becslések 750 millió és 1,5 milliárd lej közötti értéket becsülnek. A bukaresti parlament 2022 őszén fogadta el a jogszabályt a borravaló megadóztatásáról, az 2023. január 1-jén lépett életbe. A borravaló után 10 százalék személyi jövedelemadót kell fizetni, nyugdíjbiztosítási- és egészségbiztosítási hozzájárulást nem vonnak belőle.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×