eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Morning light, Eiffel Tower and the buildings of Paris, high point of view. France, Europe
Nyitókép: Francesco Riccardo Iacomino

Egyedülálló megfigyelőrendszert tesztelnek Párizsban – a Depeche Mode koncertjén

Algoritmus által irányított kamerarendszert tesztelnek a Depeche Mode két párizsi koncertjén, és a tapasztalatokat majd a nyári olimpián és paralimpián is hasznosítják.

A francia belügyminisztérium közlése szerint hat kamerát helyeznek ki a március 3-án és 5-én sorra kerülő koncertek helyszíne, a – később olimpiai és paralimpiai versenyeknek is otthont adó – Bercy Aréna közelében, a környező utcákba. Ezúttal azonban nem személyek, cselekmények beazonosítása lesz a cél, és nem is az, hogy adott esetben a felvételek bizonyítékként szolgáljanak egy eljárás során, hanem hogy a rendszert valós körülmények között teszteljék.

A kamerák nyolc típusú eseményt, történést figyelnek, és algoritmus figyelmezteti a kontrollhelyiségben lévőket, így – az elképzelés szerint – nem fordulhat majd elő, hogy emberi figyelmetlenség miatt nem vesznek észre valamit.

A rendszer figyeli a forgalommal szemben haladást, tiltott zónába történő behajtást, bejutást, fegyver jelenlétét vagy használatát, tűz keletkezését, tömegmozgást, földön fekvő személyt, emberek összetorlódását és magára hagyott, egyedül álló csomagot.

A későbbiekben a vasúti, illetve a párizsi, illetve elővárosi közlekedésben is tesztelik a rendszert pályaudvarokon, állomásokon, valamint azok környezetében, meghatározott események alkalmával.

A belügyminisztérium arról még nem döntött, hogy a játékokon, a kiemelt eseményeken, így például a Szajnára tervezett, július 26-i megnyitón, hány ilyen megfigyelőeszközt vetnek majd be. Ezeknek a kameráknak a használata ugyanakkor, akárcsak a drónoké szigorú szabályozáshoz kötött, meg kell adni, hogy mennyi ideig használják őket, pontosan hova és milyen konkrét céllal helyezik ki őket. Ez a rendszer arcfelismerésre nem képes.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×