eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Heritage állami olajtársaság munkatársai kőolajtól igyekeznek megtisztítani az óceánpartot a Trinidad és Tobagó-i Scarborough közelében 2024. február 11-én, négy nappal az után, hogy a Gulfstream nevű tartályhajó zátonynak ütközött Tobago déli partjainál. A helyi katasztrófavédelem szerint az olajfolt hossza 11,6 kilométer. A hajó legénységének nyoma veszett. Búvárok keresik a szivárgás forrását, a szennyeződés eltávolításába önkéntesek is bekapcsolódtak.
Nyitókép: MTI/AP/Akash Boodan

Nem bírnak a hatalmas olajfolttal, ami már híres strandok felé tart

Egy héttel azután, hogy először észleltek olajfoltot Tobago partjainak közelében, a szennyeződés egy része a Karib-tenger irányába halad - közölte szerdán a sziget katasztrófavédelmi ügynöksége (TEMA).

A kormány elmondása szerint a helyszínre elsőként érkező mentőcsapatok és önkéntesek megpróbálták megfékezni a 12 kilométeres szennyeződést, amely egy felborult hajóból ömlött vízbe. A szivárgást a hatóságoknak egyelőre nem sikerült elállítani.

A műholdfelvételekből a szakértők arra következtetnek, hogy a hullámok Venezuela északi része felé sodorhatják a szennyeződést, ezzel növelve annak kockázatát, hogy az olajfolt trinidadi korallzátonyokkal tűzdelt strandjaira és más országok partjaira is eljusson - mondta el a TEMA igazgatója, Allen Stewart a Reuters hírügynökségnek.

(A nyitóképen: A Heritage állami olajtársaság munkatársai kőolajtól igyekeznek megtisztítani az óceánpartot a Trinidad és Tobagó-i Scarborough közelében 2024. február 11-én, négy nappal az után, hogy a Gulfstream nevű tartályhajó zátonynak ütközött Tobago déli partjainál.)

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×