eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Tűzoltók egy orosz légitámadás következtében súlyosan megrongálódott bevásárlóközpont előtt Dnyipróban 2023. december 29-én. Az orosz légierő mintegy 110 rakétát lőtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, legkevesebb tíz ember vesztette életét olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv és Harkiv, a sebesültek száma több tucatra tehető. Négy régió áram nélkül maradt a támadások nyomán.
Nyitókép: Egy orosz légitámadás következtében megrongálódott bevásárlóközpont Dnyipróban 2023. december 29-én. MTI/EPA/Arszen Dzodzajev

Hét ukrán régiót ért rakétatámadás

Több mint kétórás légiriadó volt egész Ukrajnában.

A támadások elsősorban infrastrukturális létesítmények ellen irányultak, de lakó- és kereskedelmi épületek is megrongálódtak és legalább hat ember megsérült az ország különböző területein. A légiriadó több mint két órán át tartott országszerte.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás parancsnoka elmondta, hogy különböző irányokból érte rakétatámadás a fővárost, a légvédelem azonban az összes rakétát lelőtte, és Kijevben nem keletkezett nagyobb kár, nem volt áldozat.

A lengyel határához közeli Lviv (Lemberg) városában egy infrastrukturális létesítményt ért találat - közölte Makszim Kozickij kormányzó. A támadásban két ember megsérült. Lakóházak és személygépkocsik is megrongálódtak. Helyi illetékesek tájékoztatása alapján a nyugati Hmelnyickij régióban és a délkeleti Zaporizzsja városában szintén az infrastruktúrát érte találat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×