eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Észak-Korea feltörte a dél-koreai elnök asszisztensének levelezését

A dél-koreai elnöki hivatal szerint tavaly novemberben az északiak sikeresen hozzáfértek az elnöki asszisztens személyes e-mail-fiókjához.

Az eset még azelőtt történt, hogy Jun Szuk Jol elnök három napra Londonba utazott, a hekkerek hozzáfértek a személyes adataihoz - írja a BBC híradása alapján az Index.

A megjelent közlemény szerint az észak-koreai támadók hozzáfértek az elnök utazási menetrendjéhez, valamint az általa kiküldött üzenetek egy részéhez is. Mint írják, a hivatal többet nem árul el arról, ezeken kívül milyen információkat tulajdoníthattak még el a kiberbűnözők.

Dél-Korea hangsúlyozta, ez az első alkalmon, hogy feltörték az elnöki csapat rendszerét.

Hozzátették, az incidens az elnök asszisztensének hibájából történhetett meg.

A hivatal azt nyilatkozta, a jogsértést az okozta, hogy Jun Szuk Jol elnök asszisztense gondatlanul megsértette a biztonsági előírásokat, és a magán e-mail-fiókját használta munkavégzésre. Hozzátették, a támadást még az elnök utazása előtt észlelték, és megtették a szükséges lépéseket a megoldásra.

A brit hírügynökség kiemeli, Észak-Korea rendszeresen hajt végre kibertámadásokat, hekkerei pénzt és információt gyűjtenek a rezsim számára.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×