eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/The Royal Family

Kamilla királyné elmondta, hogy érzi most magát a brit uralkodó

A királyné először szólalt meg nyilvános eseményen férje rákdiagnózisa óta.

A brit uralkodó felesége egy koncerttel egybekötött jótékonysági rendezvényen vett részt csütörtökön este Salisbury katedrálisában, ahol röviden beszélt III. Károly állapotáról is. „A körülményekhez képest rendkívül jól van. Nagyon meghatotta őt az a sok kedves levél és üzenet, amelyeket az érte aggódó emberektől kapott az elmúlt napokban” – idézi a 24.hu Kamilla királynét a Daily Mail beszámolója alapján.

A királyné férje rákdiagnózisa óta először vett részt nyilvános eseményen.

Mivel III. Károly kezelései miatt nem láthat el még jó ideig közfeladatokat, Katalin hercegné pedig várhatóan csak húsvét után térhet vissza, miután teljesen felépül hasi műtétjét követően, a királyi család további tagjaira, különösen Vilmos walesi hercegre és Kamillára hárul a felelősség, hogy a monarchia arcai legyenek és teljesítsék a család kötelezettségeit a következő időszakban.

Vilmos herceg szerdán a londoni légimentő-szolgálat hagyományos gálaestjén vett részt, ahol ő is kifejezte háláját a sok-sok támogató üzenetért. „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a feleségemnek és az édesapámnak küldött kedves támogató üzenetekért, sokat jelentenek mindannyiunknak” – mondta a rendezvényen.

A Buckingham-palota hétfőn jelentette be, hogy III. Károly rákbetegséggel küzd, és már aznap elment az első kezelésre. A diagnózist egy prosztatakezelés során állapították meg. Bár az uralkodó nyilvános programjait lemondták, állami teendőinek ellátását és az ezzel járó hivatalos dokumentációs tevékenységeket az eddig megszokottak szerint folytatja.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×