eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A US Army M2 Bradley infantry fighting vehicle during the Combined Resolve 17 multinational training exercise, with participating forces from Belgium, Bosnia, Czech Republic, Estonia, Greece, Italy, Kosovo, Moldova, North Macedonia, Poland and US, at the Hohenfels Training Area in Hohenfels, Germany, on Wednesday, June 8, 2022. Combined Resolve is a multinational exercise conducted at the Joint Multinational Readiness Center, designed to test and certify brigade combat teams, as well as build interoperability with US allies and partners. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Photographer: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Támadásba ledült az ukrán Bradley, de alulról érte a végzete - videó

A donyecki Avgyijivka helyzete nem éppen ragyogó, északról és délről is betörtek az oroszok, az ukránok pedig próbálnak ellentámadásba lendülni.

Az orosz haderő tavaly október óta nagy erőkkel ostromolja a donyecki Avgyijivkát: úgy néz ki, az elmúlt napokban sikerült megtörni a település védelmét és északi, déli irányból is elkezdtek benyomulni az orosz katonák a városba - írja a Portfolio.

A területre vezényelt 47-es számú gépesített gyalogsági dandár már november óta harcol az oroszokkal, és a NATO által kiképzett és felszerelt rohamdandár már súlyos veszteségeket okozott az ostromló erőknek.

Avgyijivka azonban súlyos helyzetben van most: a város belső területein folynak a harcok, a 47-esek ellentámadása pedig eddig nem sok látható eredményt hozott. Nemrégiben tettek közzé egy friss videót, melyen egy ukrán M2 Bradley igyekszik közelebb kerülni az orosz csapatokhoz, azonban aknára fut és elveszíti lánctalpát. Ezt követően a lövészpáncélos megpróbál visszatolatni, de megakad. Pár perc után kezelői hátrahagyják a járművet.

Mint írja a lap, eddig legalább 66 darab M2 Bradley elvesztéséről lehet tudni, az összesen leszállított 189-ből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×