eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Los Angeles, United States - May 17, 2013: A cockpit with LCD digital speedometer and steering wheel of electric car Tesla Model S during drive. Tesla electric cars are produced by Tesla Motors, Inc. in California, USA.
Nyitókép: mbbirdy/Getty Images

Példátlan lépés a Teslától

Az autógyártó visszahív 2,2 millió autót, szinte az összes elektromos autóját, amit az Egyesült Államokban értékesített.

A visszahívás oka az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) közlése szerint a visszahívás oka a figyelmeztető jelzések rossz betűmérete, ami növeli a balesetveszélyt és az ütközés kockázatát azáltal, hogy nehezebb a kritikus biztonsági információk leolvasása.

A Reuters összeállítása szerint a mostani akció minden eddiginél több amerikai Teslát érint - két hónapja 2,03 millió járművet kellett a tulajdonosoknak visszavinniük, hogy a gyártó végrehajtsa a szükséges változtatásokat az Autopilot fejlett vezetéstámogató rendszerben.

Számos modell érintett a mostani visszahívásban, köztük a Model S, a Model X, a 2017-2023 közötti Model 3, a Model Y és 2024-es Cybertruck járművek.

A Tesla már kiadott egy ingyenes szoftverfrissítést január 23-án a probléma megoldására, amely azért az amerikai kocsikat érinti, mert a helyi előírások megszabják, hogy a hidraulikus fékekkel rendelkező járműveken egyes figyelmeztető jelzéseknek legalább 3,2 milliméteres betűkkel kell megjelenniük.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×