eur:
391.1
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart az állami beruházások változásáról az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. július 11-én. Augusztus elsején lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik a jövőben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lázár János: a romániai AUR párt veszélyt jelent a magyarságra

Az építési és közlekedési miniszter szerint azok akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ellenségei, a Fidesznek is ellenségei.

Lázár János a Maszol-nak - a romániai Új Magyar Szó online kiadásának - nyilatkozott. A miniszter a videóinterjúban, amelynek összegzését csütörtökön közölték a portálon, a román sajtóban megjelent azon találgatásokra reagált, amelyek szerint valamiféle együttműködés alakulhat ki az európai konzervatív táboron belül a Fidesz és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) között.

Lázár János közölte, az európai konzervatív politikai térben Orbán Viktor miniszterelnök megkerülhetetlen. "A legrégebb óta a választók bizalmának elnyerésére képes politikus, akinek a legnagyobb tapasztalata, felkészültsége és tekintélye van ebben a táborban. Mellőzhetetlenül erőteljesen képviseli a migráció visszautasítását, a családok támogatását vagy a nemzeti önrendelkezést, szuverenitást mint értékeket" - hangsúlyozta.

Közölte: "sunyi fondorlatosság", hogy Orbán Viktort Európában a konzervatív térfélen meg lehet kerülni, ki lehet cselezni; ezt súlyos tévedésnek, egyszerűen lehetetlennek nevezte.

"Ma nemcsak Európában, hanem a nemzetközi erőtérben - Izraeltől Amerikán keresztül - nemcsak tisztelik a konzervatív erők a magyar miniszterelnököt, hanem szövetségesüknek is tekintik" - mondta a miniszter. Lázár János leszögezte, a magyar kormány politikája világos: aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége. "Sőt, többet mondok ennél: aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége" - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: ebből a szempontból azt tartja irányadónak, amit Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke már megfogalmazott, miszerint az AUR veszélyt jelent a magyarságra nézve.

"A magyarságnak össze kell fognia annak érdekében, hogy egy magyarellenes párt előretörését megpróbálja megakadályozni a maga rendelkezésre álló eszközeivel, például úgy, hogy az RMDSZ erősítését segíti" - fogalmazott a Fidesz politikusa.

Lázár János szerint éppen ezért nem mindegy, hogy ki kerül az Európai Parlamentbe a Románia számára rendelkezésre álló mandátumok megszerzésével. A videóinterjú pénteken válik elérhetővé a Maszol Youtube-csatornáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×