eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke egy észak-koreai rakétatüzérségi egység lőgyakorlatát felügyeli egy meg nem nevezett támaszponton 2019. május 9-én. Az állami média szerint különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket vetettek be a gyakorlaton.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE

Most épp a tenger alól lődöz Észak-Korea

Tengeralattjáróról indított manőverező robotrepülőgépek tesztjét felügyelte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - jelentette helyi idő szerint hétfőn az észak-koreai kommunista párt központi lapja.

A Rodong Szinmun tájékoztatása szerint a nukleáris robbanófejek hordozására is képes Pulhvaszal-3-31 típusú harceszközöket vasárnap lőtték fel egy tengeralattjáróról, s azok - mintegy 124 perces repülést követően - pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren fellelhető egyik kisebb szigeten.

A lap közölte azt is, hogy a kommunista állam vezetője egy nukleáris meghajtású tengeralattjáró építésének projektjét is megszemlélte.

A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint Kim Dzsong Un sürgetőnek nevezte a haditengerészet nukleáris felfegyverzését.

A dél-koreai hadsereg vasárnap közölte, hogy manőverező robotrepülőgépek indítását észlelték vasárnap reggel az Észak-Korea keleti partvidékén található Szinpo városának térségében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×