eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Koleragyanús betegek a hararei Beatrice kórház udvarán 2018. szeptember 11-én. Ezen a napon vészhelyzetet hirdetett zimbabwei egészségügyi minisztérium a fővárosban, Hararéban, miután kolerában meghalt húsz ember, több mint kétezren pedig megbetegedtek. A betegség azt követően ütötte fel a fejét a dél-afrikai országban, hogy Harare külvárosában több szennyvízelvezető megrongálódott, és a lakosok által használt kutak vize szennyezetté vált.
Nyitókép: MTI/EPA/Aaron Ufumeli

Négyezernél is több kolerás van Zambiában

Tavaly január óta 124 halálos áldozatot követelt a fertőző betegség az afrikai országban.

Már több mint négyezer kolerás esetet jelentettek az egészségügyi hatóságok Zambiából, ahol tavaly január óta 124 halálos áldozatot követelt a fertőző betegség. A zambiai egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adatai szerint a megelőző 24 órában 257 új kolerás esetet jelentettek, és nyolc ember vesztette életét.

A járvány tavaly januárban tört ki, és az azóta eltelt egy évben a megbetegedettek száma 4162-ra nőtt.

Kolerás megbetegedéseket eddig az ország tíz tartománya közül ötből jelentettek. A legtöbb Lusakában, az ország fővárosában történt.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×