eur:
388.58
usd:
360.99
bux:
68559.7
2024. május 7. kedd Gizella
Palesztinok túlélők után kutatnak egy izraeli légicsapásban megsemmisült lakóépületek romjai között a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban lévő menekülttáborban 2023. november 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. Palesztin vezetők szerint az izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma átlépte a 11 078-at a palesztinok lakta területeken.
Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair

65 újságíró halt meg a Gázai övezetben

A nemzetközi újságíró-szervezet keddi közlése szerint a modern kori háborús konfliktusok történetében ebben a háborúban vesztette életét a legtöbb újságíró ilyen rövid idő alatt.

A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) szerint legkevesebb hatvanöt újságíró halt meg eddig a gázai háborúban az izraeli támadások kezdete óta.

A nemzetközi újságíró-szervezet keddi közlése szerint a modern kori háborús konfliktusok történetében ebben a háborúban vesztette életét a legtöbb újságíró ilyen rövid idő alatt.

Az IPI felszólította Izraelt és a nemzetközi közösséget annak biztosítására, hogy a média képviselői szabadon és biztonságosan dolgozhassanak.

Az IPI adatai szerint hatvanhat médiaszakembert öltek meg 2022-ben egész évben, 2021-ben pedig negyvenötöt.

A gázai háborút Izrael állam történetének legsúlyosabb támadása előzte meg, amikor októberben a Hamász iszlamista szervezet fegyveresei mintegy 1200 embert mészároltak le és mintegy 240 túszt a Gázai övezetbe hurcoltak.

Izrael nagyszabású légitámadásokkal és szárazföldi offenzívával válaszolt. A Hamász egészségügy-minisztériuma szerint a Gázai övezetben a háború kezdete óta 21 672 palesztin halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×