eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
MEDITERRANEAN SEA - JUNE 16: The guided-missile destroyer USS Mason (DDG 87), right, and Italian navy destroyer ITNS Andrea Doria (D553) receive alternative fuel during a replenishment-at-sea with the Italian oiler ITNS Etna (A5326).  Mason, deployed with the Eisenhower Carrier Strike Group, is conducting naval operations in the U.S. 6th Fleet area of operations in support of U.S. national security interests in Europe. (Photo by Rafael Martie/US Navey via Getty Images)
Nyitókép: Rafael Martie/US Navey via Getty Images

Drónt és rakétát vadászott le egy amerikai hadihajó a Vörös-tengeren

Az amerikai hadsereg megsemmisített egy támadó drónt és egy rakétát csütörtökön, amiket a jemeni húszi lázadók indítottak a Vörös-tenger déli részéről.

A drónt és a ballisztikus rakétát a Mason amerikai hadihajó lőtte le a Vörös-tenger déli részén – közölte az Egyesült Államok közel-keleti regionális parancsnoksága (Centcom) az X közösségi médiaplatformon.

„A térségben tartózkodó 18 hajó egyikében sem keletkezett kár, és sérülésekről sem érkezett jelentés. Október 19. óta ez volt a huszonkettedik támadás, amit a húszik a nemzetközi hajózás ellen kíséreltek meg” – írták a bejegyzésben.

A gázai övezeti háború kirobbanása óta a teheráni vezetés hátszelét élvező jemeni húszi lázadók fokozták támadásaikat kereskedelmi és hadihajók ellen a Vörös-tengeren. A húszik a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet leállítását követelik.

Az amerikai hírszerzés mindemellett azt állítja, hogy Irán áll a támadások hátterében, amik megzavarták a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonalán, a Szuezi-csatornán keresztüli kereskedelmi forgalmat.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×