eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Előzetesben a képviselő, aki robbantott a kárpátaljai tanácsülésen

A kárpátaljai Ungvár város járási bírósága – óvadék letételének lehetősége nélkül – két hónapos előzetes letartóztatásra ítélte Szergej Batrint, a kárpátaljai Keretszkovszkij falusi tanács képviselőjét, aki a falusi tanács ülésén három gránátot robbantott fel.

Mint arról az Infostart is beszámolt, huszonhárman megsebesültek, közülük hatan súlyos állapotban kerültek kórházba, miután az egyik kárpátaljai képviselő három gránátot is a vitatkozó testület tagjai közé dobott. Kórházi információk szerint az egyik súlyos sérült végtagjainál amputálni kellett.

A járásbíróság a Facebook-oldalán számolt be a férfi letartóztatásáról – számolt be az Index. „December 17-én az Ungvári Városi Kerületi Bíróság nyomozási bírójának döntése értelmében az 54 éves ukrán állampolgárral, a kárpátaljai VIII. kerületi Huszti járás Keretszkij falusi tanácsának jelenlegi képviselőjével szemben, akit a VIII. cikkely 2. része szerinti bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, óvadék letétele nélküli előzetes letartóztatás formájában megelőző intézkedés alá vonták” – áll a közleményben.

Az is kiderült, hogy a férfit Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 258. cikkelye alapján

terrorista cselekmény elkövetésével gyanúsítják

– közölte a Sztrana. „A robbanások következtében az ülésteremben jelen lévő 23 személy különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett” – tette hozzá a bíróság.

Egy nappal korábban az ukrán hírszerzés tájékoztatta a rendőrséget Batrin szándékairól. A hírszerző szolgálat azt is megerősítette, hogy az incidens előtt Batrin búcsúlevelet hagyott otthonában.

Vitalij Glagola újságíró a Telegram-oldalán minap arról számolt be, hogy a merénylő felébredt a kórházban. Glagola szerint annak ellenére, hogy a férfi állapota súlyos, a rendőrség már ki is hallgatta a képviselőt.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×