eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket az osztrák-szlovák határon az ausztriai Berg határátkelőhelyen 2022. szeptember 29-én, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Már nem csak az embercsempészek aggasztják a „sógorokat”

Az illegális bevándorlás fokozódása miatti aggodalomból Ausztria két hónappal meghosszabbítja az ellenőrzést Csehországgal közös határán – közölte az osztrák belügyminisztérium Bécsben szombaton.

Gerhard Karner miniszter a közleményben leszögezte, hogy az ellenőrzésre az embercsempészekkel szembeni fellépés mellett a nemzetközi színtéren tevékenykedő szélsőségesek elleni küzdelem érdekében is szükség van.

A minisztérium arra is emlékeztetett, hogy a cseh, a szlovák, a magyar és a szlovén határon jelenleg rendszeresek az ellenőrzések, de intenzív felügyelet alatt áll Ausztriában az olasz, a német, a svájci és a liechtensteini határtérség is.

Az osztrák–cseh határon október közepén vezettek be rendszeres ellenőrzéseket. Az intézkedés két hónapra szólt, a jövő hét elején hatályát vesztette volna, ezért kellett meghosszabbítani.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×