eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Wavy and slanted Iranian flag in the front plane, with masses of Iranian people behind who celebrate an anniversary of the 1979 Islamic Revolution and Iranian independence day, in a march along Azadi avenue toward Azadi square every 22nd of Bahman or 10-11th of February.
Nyitókép: Germán Vogel/Getty Images

Kémkedés vádjával kivégeztek egy férfit Iránban

Iránban szombaton kivégeztek egy férfit, mert együttműködött az izraeli hírszerző szervezettel – jelentette be az igazságügyi hatóság.

A Mizan hivatalos igazságügyi honlap anélkül, hogy felfedte volna az elítélt személyazonosságát, azt írta, a halálos ítéletet reggel hajtották végre Szisztán-Beludzsisztán tartomány fővárosa, Záhedán börtönében.

A bíróság azzal vádolta a férfit, hogy „együttműködött Izrael javára folytatott hírszerzésben és kémkedésben”, „titkos információkat gyűjtött” és „propagandát folytatott az Iráni Iszlám Köztársasággal szemben álló csoportok és szervezetek javára”.

Irán már többször jelentette, hogy letartóztatott külföldi országoknak, köztük ellensége, Izrael hírszerző szolgálatainak dolgozó ügynököket.

Az Iszlám Köztársaság már korábban is azzal vádolta Izraelt, hogy szabotálta néhány nukleáris létesítményét és meggyilkolt több iráni tudóst.

Pénteken 11 rendőrt öltek meg fegyveresek. A támadásért a régióban tevékenykedő Dzsais-al-Adl (Az igazság hadserege) nevű beludzsisztáni dzsihadista csoport vállalta a felelősséget.

Egy éve, 2022 decemberében négy férfit akasztottak fel, miután halálra ítélték őket Izraellel való „együttműködés” miatt.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×