eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Romos házak a Gázai övezet északi részén 2023. november 29-én, az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet közötti tűzszünet hatodik napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Izrael nemet mondott az ENSZ fontos emberének

Izrael nem hosszabbítja meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatalában (OCHA) a palesztin területekért felelős tisztségviselő vízumát - közölte pénteken Stéphane Dujarric, a világszervezet szóvivője.

Elmondása szerint az izraeli hatóságok arról tájékoztatták az ENSZ-t, hogy nem hosszabbítják meg Lynn Hastings decemberben lejáró vízumát. Hangsúlyozta, hogy az ENSZ munkatársai nem lépik túl a vízumok érvényességét.

Dujarric azt is leszögezte, hogy Hastings António Guterres ENSZ-főtitkár teljes bizalmát élvezi.

Az izraeli külügyminisztérium egyik szóvivője nemrégiben részrehajlással vádolta a világszervezetet, és szégyenteljesnek nevezte az ENSZ válaszát a palesztin radikális iszlamista Hamász október 7-i összehangolt támadására Izrael déli része ellen, amely mintegy 1200 ember életét követelte. "Izrael ezért úgy döntött, hogy egyenként megvizsgálja az ENSZ képviselőinek kiadott vízumokat" - tette hozzá az izraeli szóvivő.

Az OCHA ugyanakkor többször bírálta a Gázai övezetbe eljutó humanitárius segélyek elégtelen voltát.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×