eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset helyszíne 2023. június 21-én. Szolgálatteljesítés közben lezuhant a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere a fedélzetén három emberrel. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.
Nyitókép: MTI/HINA/Mario Strmotic

Repülő csapódott a földbe Salzburgnál

Mind a négy utas életét vesztette.

Mind a négy utasa meghalt egy motoros vitorlázó-repülőgépnek, amely az ausztriai Salzburg tartományban zuhant le csütörtök délután.

A Cirrus SR20 egymotoros repülőgép St. Andrä településnél járt szerencsétlenül egy 1270 méter magasan fekvő erdős terület fölött. A zuhanást több szemtanú is végignézte, ők értesítették a hatóságokat.

A péntek reggeli hivatalos tájékoztatás szerint a mentést nehezítette a meredek terep, a szakadó eső, a felázott talaj, és az, hogy nem nyílt ki a repülőgép vészejtőernyője, ezért előbb ártalmatlanítani kellett az ernyőt nyitó robbanószerkezetet.

Az áldozatok személyazonosságát még nem állapították meg, csak annyit lehet tudni, hogy a kisrepülő a horvát fővárosból, Zágrábból tartott Salzburgba.

A baleset okát még nem tudják, mindenesetre a térségben sűrű felhők és erős széllökések nehezítették a légiközlekedést a szerencsétlenség idején.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×