eur:
389.64
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Shallow depth of field image taken of yellow law enforcement line with police car and lights in the background.
Nyitókép: carlballou/Getty Images

Halálos lövöldözésbe torkollott több Halloween-i ünnepség Amerikában

Többen meghaltak és csaknem 50 ember sebesült meg a Halloweenhez köthető ünnepségeken, összejöveteleken az Egyesült Államok nagyvárosaiban történt lövöldözések során vasárnapra virradóra.

A floridai Tampában egy zsúfolt szórakozónegyedben két csoport nézeteltérése vezetett lövöldözéshez, amiben két ember meghalt, 18-an megsebesültek. A helyi rendőrség vezetőinek beszámolója szerint a hajnali 3 órakor kitört lövöldözés idején több száz ember volt az utcán, a bárokkal és éttermekkel teli városrészben. Az erőszakos cselekménnyel összefüggésben a rendőrség egy embert őrizetbe vett, egy másikat még keresnek.

Indianapolisban egy nagy létszámú házibuliban egy ember meghalt és 9 megsebesült egy lövöldözésben. A sérültek állapota stabil, a lövöldözés okát nem közölték.

Chicagóban szintén a Halloween alkalmából tartott ünnepségen 15 ember sebesült meg vasárnapra virradóra, amikor egy fegyveres nyitott tüzet rájuk. Két ember állapota válságos. A rendőrök nem sokkal később elfogták a gyanúsítottat, akinél a lőfegyvert is megtalálták.

Atlanta belvárosában, a Georgia Állami Egyetem területén 4 embert, köztük két diákot lőttek meg a vasárnap kora reggeli órákban. A rendőrség beszámolója szerint két csoport vitája fajult el egy benzinkútnál, de gyanúsítottat egyelőre nem tudtak őrizetbe venni az ügyben. Az áldozatok közül egy állapota válságos. A lövöldözésre reagálva a több tízezer diákot oktató egyetem vezetése azt közölte, hogy gyakoribbá teszik az intézmény területén a járőrözést a biztonság növelése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×