eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2008. július 3-án egy teheráni rendezvényen készült kép Nargesz Mohammadi iráni aktivistáról, újságíróról. Berit Reiss-Andersen, a norvég Nobel-bizottság elnöke 2023. október 6-án Oslóban bejelentette, hogy Nargesz Mohammadi kapja idén a Nobel-békedíjat a nők iráni elnyomása ellen és az emberi jogokért és szabadságért folytatott küzdelméért.
Nyitókép: MTI/AP/Vahid Szalemi

Megszólalt a Nobel-díjas iráni nő férje

A Nobel-békedíj még inkább arra fogja bátorítani Nargesz Mohammadit, hogy tovább küzdjön az iráni nők jogaiért - mondta Tagi Rahmani, Mohammadi férje.

Ez az elismerés igazából "a nők, az élet és a szabadság" díja - tette hozzá Rahmani.

"Ez a díj Irán egész népéé, minden emberi jogi aktivistáé" - szögezte le a kitüntetett Párizsban élő férje. Rahmáni, aki maga is újságíró, hozzátette: "Nargesz és a hozzá hasonlók maguk választották ezt az életet, és ha támogatást kapnak, csak motiváltabbak lesznek, hogy elérjék céljaikat".

Mohammadit az iráni emberi jogokért és a halálbüntetés eltörléséért folytatott tevékenységéért az évek során többször bebörtönözték, és jelenleg is büntetését tölti. A Nobel-békedíjat odaítélő norvég Nobel-bizottság felszólította Iránt, hogy engedjék szabadon Mohammadit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×