eur:
390.33
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Railjet. Forrás: Öbb / Wikipédia
Nyitókép: Forrás: ÖBB / Wikipédia

A MÁV nagy bejentést tett a Railjetekről, ennek örülni fog

Újabb változást jelentett be az osztrák államvasutak: nem hétfőtől, csak szerdától kell átszállniuk a railjetutasoknak Bécsben

Az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB a múlt héten arról tájékoztatta magyar partnerét, hogy az 1-es fővonal felújításából következő menetrendi bizonytalanságok miatt a Budapestről Bécsen keresztül München, Salzburg stb. felé közlekedő railjet xpress járatait átmenetileg csak Bécsig közlekedteti, ott az utasoknak át kell szállniuk másik járatokra.

Az intézkedést október 2-ától vezették volna be, de vasárnap késő este az osztrák államvasutak arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy néhány nappal elhalasztják a változás életbe léptetését.

Az ÖBB tájékoztatása alapján előreláthatólag október 4-től áll be a menetrendi változás,

azaz csak szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni a felsorolt railjet xpress járatok (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68).

Addig továbbra is teljes útvonalon járnak a Budapest-Keleti pályaudvarról 7.40 és 15.40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló railjetek, Bécsben nem kell átszállni.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×