eur:
387.17
usd:
356.68
bux:
66149.9
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Pedestrians pass a Knightscope Inc. K5 security robot on Wall Street near the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., on Tuesday, Jan. 17, 2017. U.S. stocks fell as markets reopened after Mondays holiday as financial and health-care shares declined and the U.S. dollar headed for the biggest single-day loss since July. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

Robotzsaruval áll elő a New York-i rendőrség

A Times Square metróállomásán figyeli majd az utazóközönséget a fegyvertelen, 190 kilós robot.

Vegyes reakciókat kiváltott projektet jelentett be New York City polgármestere és a város rendőrsége, kísérleti jelleggel a következő két hónapban egy Knightscope K5 típusú robot fog autonóm módon járőrözni Times Square metróállomásán – írja a The New York Times, amit az Origo szemlézett.

A közel átlagember magasságú, 190 kilót nyomó eszközt robotzsarunak titulálni kissé túlzás, ténylegesen egy mozgó térfigyelőkameráról van szó. A beprogramozott úton való járőrözésen és kamerázáson túl csupán arra jó, hogy a rajta található gombot megnyomva a járókelők kapcsolatba léphetnek egy diszpécserrel, ha kérdésük lenne vagy bejelentést tennének.

Eric Adams polgármester szerint a robotot óránként 9 dollárért bérlik a gyártótól, ami kevesebb a minimálbérnél, és még szüneteket sem tart munka közben. A műszakjai éjféltől reggel hatig tartanak majd. A felvételeit állítólag csak akkor nézi meg az NYPD, ha valamilyen okból ténylegesen szüksége van rájuk, arcfelismerésre pedig nem képes a robot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Dőlnek a történelmi csúcsok a tőzsdéken, tépik a DAX indexet

Jó hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX újra csúcsra ment, miután a vártnál szebb számokat jelentett zárás után az Nvidia, ami lendületet adott a chipgyártók részvényeinek, és az autógyártók is szárnyalnak ma reggel. A japán piac új történelmi csúcsra emelkedett, a Nikkei 1989-es rekordja dőlt meg. Makroadatokból sem lesz ma hiány, európai és amerikai beszerzési menedzser index adatok, és inflációs statisztika érkezik a nap folyamán, a magyar piacon pedig a Magyar Telekomra lesz érdemes figyelni, amely zárás után teszi közzé negyedik negyedéves számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×