eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Pedestrians pass a Knightscope Inc. K5 security robot on Wall Street near the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., on Tuesday, Jan. 17, 2017. U.S. stocks fell as markets reopened after Mondays holiday as financial and health-care shares declined and the U.S. dollar headed for the biggest single-day loss since July. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

Robotzsaruval áll elő a New York-i rendőrség

A Times Square metróállomásán figyeli majd az utazóközönséget a fegyvertelen, 190 kilós robot.

Vegyes reakciókat kiváltott projektet jelentett be New York City polgármestere és a város rendőrsége, kísérleti jelleggel a következő két hónapban egy Knightscope K5 típusú robot fog autonóm módon járőrözni Times Square metróállomásán – írja a The New York Times, amit az Origo szemlézett.

A közel átlagember magasságú, 190 kilót nyomó eszközt robotzsarunak titulálni kissé túlzás, ténylegesen egy mozgó térfigyelőkameráról van szó. A beprogramozott úton való járőrözésen és kamerázáson túl csupán arra jó, hogy a rajta található gombot megnyomva a járókelők kapcsolatba léphetnek egy diszpécserrel, ha kérdésük lenne vagy bejelentést tennének.

Eric Adams polgármester szerint a robotot óránként 9 dollárért bérlik a gyártótól, ami kevesebb a minimálbérnél, és még szüneteket sem tart munka közben. A műszakjai éjféltől reggel hatig tartanak majd. A felvételeit állítólag csak akkor nézi meg az NYPD, ha valamilyen okból ténylegesen szüksége van rájuk, arcfelismerésre pedig nem képes a robot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×