eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
2023. szeptember 4-én közreadott, 2022 augusztusában, Kijevben készített kép Rusztem Umerovról, a legfőbb ukrán magánosítási alap vezetőjéről. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2023. szeptember 3-án Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter leváltását és Umerovnak a kinevezését kérte a tárca élére a parlamenttől.
Nyitókép: MTI/EPA

Csak úgy repültek a vezetők az ukrán védelmi tárcától

Ukrajnában felmentettek hétfőn hat miniszterhelyettest a védelmi tárcánál, miután a hónap elején új vezetőt neveztek ki a minisztérium élére Rusztem Umerov személyében.

Az elmozdított vezetők között van Hanna Maljar is, aki rendszeresen adott tájékoztatást az Oroszország elleni háború fejleményeiről.

Az ukrán államfő azután menesztette Umerov elődjét, Olekszij Reznyikovot, hogy a tárcával kapcsolatosan korrupciós vádak láttak napvilágot, mindenekelőtt a beszerzésekkel összefüggésben. Reznyikov több milliárd dollár nyugati katonai segítség biztosításában működött közre az Oroszország indította háború tavaly februári kezdete óta, de őt magát nem vádolták korrupcióval.

Rusztem Umerov kinevezése után közölte: elsődleges feladatainak tekinti, hogy a tárcát a védelmi erők közötti fő koordinációs intézménnyé tegye, jobban megbecsülje a katonákat, fejlessze az ukrán hadiipart, és harcoljon a korrupció ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×